Bekende problemen
Op dit moment zijn de bekende problemen:
Niet alle functionaliteiten zijn ontsloten in de GUI van D-HYDRO (werken wel zonder GUI in een dimr-simulatie):
2D-observatiepunten;
Initiële condities via polygoon
RR-settings in de delft3b.ini
Pad van initialwaterdepth.ini bestand in fieldFile.ini niet relatief. Levert fout bij kopiëren model naar andere locatie. Op te lossen door Deltares in HYDROLIB-core.
Driehoeksnetwerken: Via de workflow gegenereerde driehoeks-netwerken zijn nog niet voldoende georthogonaliseerd en/of ‘smooth’. Dit kan in de D-HYDRO GUI* worden opgelost. Het resulterende rooster kan weer in het Jupyter notebook worden ingeladen.
1D2D-links worden niet goed in D-HYDRO geïmporteerd als het rooster is verfijnd. Dit is opgelost in de 2023-03 D-HYDRO versie.
De pompovercapaciteit wordt gevraagd als raster met als eenheid m3/u. Dat kan tot onnauwkeurigheden leiden bij het middelen van de pompcapaciteit over rioleringsgebieden. Dit wordt verholpen in de volgende D-HyDAMO versie. Voor nu dient te worden gecontroleerd of de beoogde capaciteit ook juist in de schematisatie is terechtgekomen.
Als gebruiker kan je in het Jupyter notebook zelf een tijdstap invullen voor RR, RTC en FM. Er worden vanuit D-HYDAMO geen eisen gesteld. Maar voor D-HYDRO is het essentieel dat de MDU optie DtUser als veelvoud geheel past in zowel de DIMR, RR als RTC tijdstap. Als het model wordt geimporteerd in de GUI zet D-HYDRO de tijdstappen goed, maar dit is niet het geval bij een dimr-simulatie. In dat geval kunnen er bijvoorbeeld grote waterbalansfouten ontstaan in de koppeling tussen RR en de andere modules.
Als er geen trigger voorkomt in de complexe sturing verloopt de import van complexe controllers niet goed en krijg je een foutmelding. Dit herstellen we in de volgende release.
Het aanmaken van een PID controller voor gemalen (pumps) en onderspuiers (orifices) in het Jupyter notebook werkt nog niet. Er is een bugfix op verzoek beschikbaar. In de volgende HYDROLIB versie word dit probleem verholpen.
* We willen in de toekomst deze functies via D-HyDAMO ook beschikbaar maken